luni, 27 aprilie 2009

Bulina rosie

In prezent cel mai recent studiu cu privire la cladirile cu risc seismic ridicat din Bucuresti dateaza de prin 1960 si datele rezultate din centralizare au indicat in jur de 350 de cladiri cu grad mare de periculozitate. Odata cu recenta zgaltaiala ne punem si noi intrebari. Bun, asta a fost un cutremuras, dar cand o veni unul adevarat cade sau nu cade casa pe noi? Si asa domnul primar al capitelei debiteaza urmatoarele: "In ultimii 10 ani s-au consolidat 18 cladiri, iar in perioada imediat urmatoare urmeaza sa se execute inca 5." Si apoi un jurnalist mai iscusit intreaba: "Avem cu siguranta mai mult de 350 de cladiri care vor cadea la primul cutremur mai puternic, la un moment dat se vehicula numarul de 1900 de imobile aflate in mare pericol, cand le consolidam pe toate? Iar domnul primar nu ezita sa raspunda: "In cam 400 de ani daca ne apucam serios de treaba". Si cu aceasta declaratie ridic si eu problema, domnul din imagine doreste doar un singur mandat de primar? A adus-o pe Montserrat Caballe la Concertul Extraordinar, a ridicat in marile centre ale Bucurestiului monstruleti din deseuri, a facut o scoala ecologica pentru copii in parcul Cismigiu, dar pana acum n-a avut un proiect de anvergura ca acesta si eu ca bucurestean nu sunt convins ca il poate coordona. (aviz amatorilor cu autostrada suspendata)

In concluzie, din rosie bulina se va face portocalie, albastra sau cine stie ce alta culoare sau forma. Insa cert este ca la modul cum decurge operatiunea in prezentele zile pana n-or cadea o casa, doua peste cineva mai important din universul nostru monden vom ramane tot cu buline rosii si tot cu blocuri care stau sa cada.

Un ultim lucru as vrea sa adaug, sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului, domnul primar Oprescu a reusit performanta de a concedia diverse firme de constructii care stateau cu anii bine mersi pe niste proiecte bugetate substantial din solda orasului. Surse neoficiale spun ca investitiile erau aprobate sub forma de "Lucrari in desfasurare" si asa ramaneau si vor ramane in urmatorii ani. Poate ca pe partea asta se va intampla ceva pozitiv, dar cu blocurile noastre, nu cred.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu