vineri, 3 aprilie 2009

Despre Rasism

Uite un lucru pe care nu l-am putut intelege in toti acesti ani de cand bantui Bucurestiul. Poate sunt eu prea incuiat, dar nu reusesc sa pricep de ce un om se considera mai sus plasat pe scara evolutiei decat un alt om (incerc sa subliniez cuvantul om) datorita faptului ca nu este negru, evreu sau tigan. Daca ar fi sa ma apuc de povesti nemuritoare as incepe de la Holocaust si as lua-o asa incet pana in prezent. Dar n-are sens! Toata lumea stie ce s-a intamplat intre 1939-1945. Numarul de evrei omorati in timpul genocidului este aproximat foarte aproape de 5,5 milioane. Si acum vine un lungan la mine, tinand intr-o mana un Kalashnikov si in cealalta Coranul spunand senin ca nu a existat niciun Holocaust. Sunt doua treburi pe care stimabilul nu le pricepe, prima legandu-se chiar de cartea sub care inghesuie tacticos toate atentatele la care a participat si va participa. Am citit si eu de curiozitate vara trecuta in treacat Coranul. Vroiam sa vad si eu unde zice de jihad si de asuprirea altor popoare, macar sub forma unei note de subsol. Sa fie scris si taceam din gura! Surpriza insa, acolo scrie clar sa-ti iubesti aproapele, scrie clar ca numai Allah are voie sa ia viata. Totusi trebuie sa existe o explicatie pentru care odata la doua saptamani un bezmetic se arunca in aer luand cu el o mana de nevinovati. Si astfel, cautand, am aflat acum ceva timp cu stupoare ca exista un asa numit "Verset al Sabiei" alipit la Coranul original. Pai domnule draga, noi lucram pe incredere aici, adica tu-mi spui mie ca schimbi regulile jocului adaugand o fituica la un document scris dinainte ca stra-stra-strabunicii tai sa fie inca planificati?

Pe langa asta, urmeaza sa puricam si cealalta parte a baricadei. Toata stima si respectul pentru cei care au putut rezista dominatiei nemtesti. Asa se vede caracterul adevarat al unui popor, nu ratand un penalty cu Italia si primind 2 goluri de curtea scolii cu Austria. Problema se pune in felul urmator, cum aplanam conflictul? Daca zici ca evreii au dreptate, iti sare o comunitate intreaga de arabi in cap, daca zici invers inseamna ca sustii genocidul in masa si ca n-ai nici cea mai mica problema cu faptul ca tu in momentul acela aprobi toate suferintele prin care au trecut evreii. Parerea mea este ca acest conflict se va aplana atunci cand se va naste o persoana care sa citeasca si mai important, sa inteleaga si Coranul si Vechiul Testament. Vorbesc de cineva care sa poarte in el ambele credinte si sa promoveze valorile (care sunt exact aceleasi in ambele cazuri) religiilor in ambele comunitati.

Ultima problema pe care v-o propun voua, dragi cititori, este intelesul religiilor in sine. Leviticul 19:18 spune: "Iubeste-ti aproapele asa cum te iubesti pe tine" iar Profetul Mohamed zice:„Nici unul din voi nu are credinta decat atunci cand ai dragoste pentru fratele tau asa cum te iubesti pe tine insuti” si „Nici unul din voi nu are credinta pana cand nu arata dragoste pentru aproapele asa cum te iubesti pe tine insuti”. Mai oameni buni, asta nu este acelasi lucru numai ca in alte cuvinte?! Cand aceste doua popoare vor realiza asta, atunci sa vedeti cate schimbari se vor produce. Pana atunci ne putem multumi cu faptul ca unii incearca:

Poate un prim pas catre pace

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu