luni, 25 mai 2009

Fuziuni in fotbal - nucleul valorii -

Dupa modelul haideti sa ne infratim frateste Gigi Becali lanseaza bomba, vrea sa faca o fuziune intre cluburile Steaua si Unirea Urziceni. In alta ordine de ide, baciul doreste sa ia palmaresul si angajatii ambelor cluburi si sa le puna impreuna, obtinand o salata de valori fotbalistice sterse puse laolalta cu un sistem bine gandit de joc. Ce-ar iesi de aici? Pai, in primul rand, Steaua joaca in Liga Campionilor in locul Unirii. Dupa un sezon catastrofal, formatia din Ghencea, aflata in acest moment pe locul al saptelea in campionat, (un loc in care Europa se vede de la televizor) va evolua sau mai degraba involua in Champions League. Hai ca asta m-a dat gata!

Este sau nu legala intentia Iluminatului? In teorie, doua societati comerciale pe actiuni pot fuziona, dar practica ne omoara. UEFA nici nu vrea sa auda de intentia dansului si spune ca odata cu aceasta uniune ambele cluburi vor fi excluse din circuitul european pentru sezonul respectiv. Ca sa spune lucrurilor pe nume, daca Becali reuseste, un sistem bine gandit de joc va fi aruncat la gunoi, iar dansul va face ca de obicei echipa. 

Am pastrat cireasa de pe tort sau bomboana de pe coliva, depinde cum interpretati, la final. Actionarul principal la clubului FC Vaslui, Adrian Porumboiu, declara ca, stiu suspansul va omoara, daca Steaua fuzioneaza cu Unirea de ce sa nu uneasca si el pe Vaslui si pe Craiova obtinand astfel un nou club numit Oltenia Terra Moldova. Se vede ca dansul are umor, sa vedem insa daca Razboinicul Luminii vorbeste serios. La cum il cunoastem, nimic nu ne-ar mai surprinde, nici chiar participarea Stelei in Liga Campionilor in postura de campioni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu